Recept: Citroen cake van Foodgloss


Sinds een tijdje is er nu Foodgloss. Een Youtuber, volgens mij werkt ze vrijwel altijd samen met Masha van Beautygloss, die recepten plaatst in een makkelijk te volgen Youtube filmpje. Nu heb ik er nog wel een handje van om recept video's te bekijken en ze eigenlijk nooit uit te proberen.. Dus ik dacht, ik maak eens een simpele na. Dit was een beetje mijn off weekend van de "Health Challenge" maar dat mag ook wel eens!



Dit is dus het filmpje, voor iedereen die Foodgloss niet kent. Ik ga hieronder in foto's laten zien wat de bedoeling is. 


Allereerst heb ik gebruik gemaakt van de volgende (hoe noem je dit eigenlijk?) hulpmiddelen (?)
  1. Een grote kom om alles in te mengen
  2. Een vork
  3. Een garde
  4. Een weegschaaltje
  5. Een rasp
  6. Bakpapier

Daarnaast heb je deze ingrediĆ«nten nodig
  1. (Een cakeblik om alles in te bakken)
  2. 5 eieren
  3. 250 gram roomboter (gebruik geen margerine!)
  4. Een half zakje bakpoeder
  5. 250 gram patent bloem
  6. 250 gram witte fijne suiker (in het filmpje zegt ze basterdsuiker, maar dit maakt eigenlijk vrij weinig uit, wij hadden alleen dit in huis)
  7. Snufje zout
  8. 1 Citroen 

Overige informatie:
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. De cake wordt ook gebakken op 160 graden
  3. De cake moet een uur tot 1,5 uur in de oven zitten
  4. Als je het in huis hebt, gebruik een spatel voor de laatste paar stappen


Begin met de boter en de suiker, prak dat met je vork net zo lang tot je een fluffy-achtige massa hebt. 

TIP! Ik weet dat boter heel lastig te prakken is zonder mixer, dus ik heb een beetje vals gespeeld. Mijn boter op kamer temperatuur heb ik 10/15 seconde in de magnetron gedaan. NIET SMELTEN! Alleen een beetje zacht maken. Dit werkte een stuk fijner.


Doe nu 1 voor 1 de eieren door de boter en de suiker. Roer elk ei er echt goed doorheen met de garde!



Roer nu een half zakje bakpoeder door de bloem heen, daarna mag dit in 1 keer bij het beslag. 


Vervolgens roer je er een snufje zout doorheen en de citroen sap en rasp, klaar! Ik heb zoals in het filmpje stond de rasp van een halve citroen gebruikt en de sap van een halve, ik zou zeggen gebruik ietsje meer. De smaak van de citroen viel bij mij een beetje weg.

Giet je cake in het cake blik en strijk het mooi glad!


Het eerste half uur bak je hem met een bakpapiertje over de boven kant. Dit is echt een aanrader, de cake wordt behoorlijk snel bruin en krokant, dus pas daar mee op!


Na een half uurtje bakken met bakpapiertje ziet het er zo uit. Nog lang niet gaar maar het begint de goede kant op te gaan. Mijn cake in onze oven had ongeveer 1 uur en 5 minuten nodig. 



Tegen de tijd dat mijn cake klaar was, was het alweer avond. Ik heb hem helemaal af laten koelen, eerst in het cake blik en daarna uit het cake blik. 

MAAR! De cake is zo lekker! Het is totaal niet moeilijk en het is echt heerljk. Beetje een bite aan de buitenkant en super, super zacht vanbinnen. Ik denk dat dit mijn best gelukte cake ooit is. Ik zou het zeker proberen als je de ingrediĆ«nten in huis hebt!

Bak jij ook zo graag?

Volg mij via: bloglovin / google / instagram

Share this:

, ,

CONVERSATION

7 reacties:

  1. Ik bak zelf ook soms als ik er tijd voor heb , ziet er trouwens heerlijk uit XO

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit! (nu krijg ik honger hihi) Ik bak niet zoveel maar als ik bak zijn het vaak koekjes en die versier ik dan.

    Liefs, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm, dat ziet er lekker uit! Ik krijg er honger van, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit ziet er lekker uit zeg!! Ik krijg er trek van, ik ben echt gek op cake namelijk! x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het idee van 'citroen cake' mij nooit zo erg aangesproken, hou zelf namelijk niet zo heel erg van citroen. Maar je recept (en foto's) klinken erg goed. Het ziet er in ieder geval super uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmm ik hou van cake met citroen.. Ik heb laatst een citroencheesecake gebakken.. X

    BeantwoordenVerwijderen