Bakbar Kokoskoek


Als ik iets vaker zou willen doen is het wel bakken. Ik vind het super leuk om dingen te maken, recepten te volgen en er een mooie creatie van te maken (koken vind ik overigens weer minder leuk, helaas). Het probleem van bakken is dat het altijd weer opgegeten moet worden, en ik niet altijd de behoefte heb om een hele taart naar binnen te werken! 

In het motto van vaker bakken ontdekte ik de bakbar. Of nou ja, het werd voor mij ontdekt en meegebracht. De bakbar is een winkeltje in Arnhem (aanrader) met ook een online website. Ze verkopen bakkits voor verschillende ingredienten. Je kan ze opsturen naar jezelf vanaf de website maar ook opsturen als cadeautje en er bijvoorbeeld een bakblik bij doen. Heel leuk! Ik had al een bakblik () liggen en maakt de bakbar kokoskoek. 



In mijn Bakbar pakketje zat bloem, kokos, basterdsuiker en een kaartje met wat je moest doen. Bij mijn recept hoefde ik alleen maar een beetje water en twee eieren toe te voegen, hoe makkelijk is dat!


Ik had eerst alle droge ingredienten bij elkaar geroerd. Toen kwam ik al meteen tot de conclusie HOE LEKKER KOKOS RUIKT. Ah. Echt, niet normaal! 


Vervolgens mengde ik de eieren en water er doorheen. Toen werd het een hele gekke massa maar rook nog steeds heerlijk naar kokos! 


Vervolgens streek ik het mengsel glad in mijn springvorm. Ik denk dat ik een iets grotere springvorm had dan voor het recept bedoeld was, omdat mijn kokoskoek heel dun bleef, maar dit was verder helemaal niet storend!

Het duurde ongeveer een half uurtje voordat het klaar was. Het was te zien aan de donkere randjes aan de zijkant. Verder verkleurd de kokoskoek amper. 



Als je hele huis dan inmiddels naar kokos en cake ruikt kan je hem aansnijden. Wat mij meteen opviel is dat het heel snel uit elkaar valt. Wat op zich niet erg is maar wel frustrerend als je je uiterste best doet om een mooi puntje uit te snijden, ha!


Voor iedere liefhebber van kokos, lichte zoete snacks en bakken raad ik dit enorm, enorm, enorm aan. Het is super makkelijk, leuk om te krijgen, leuk om te geven en ontzettend lekker. 

Op de website van de Bakbar vind je dus veel meer pakketjes, zeker een kijkje waard. Ik heb de site al toegevoegd als favoriet om misschien iemand anders blij te kunnen maken tijdens een verjaardag! 


Hadden jullie al wel eens gehoord van de Bakbar?

Volg mij via: bloglovin / google / instagram

Share this:

, ,

CONVERSATION

11 reacties:

  1. Dat ziet er lekker uit, ik heb het nooti nooit gegeten maar weleens van gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vind bakken ook erg leuk maarja je moet het ook allemaal weer soort opeten haha liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem5/26/2014

    Oh hmm dit lijkt me echt heerlijk. Dit wil ik binnenkort gaan maken :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmm ik had hier nog nooit van gehoord! De taart ziet er echt heerlijk uit! Ik ou ook van bakken, maar heb ook nooit zin om het op te eten haha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit wil ik echt eens gaan proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. het ziet er heeeerlijk uit,dit ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er zo verschrikkelijk lekker uit zeg hmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik lust dus geen kokos, maar dit ziet er wel goed uit zeg!
    leuke blog heb je !


    XOXO FAYE
    p.s morgen komt een leuke winactie online, stay tuned!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een super leuk initiatief zeg! (Heb zelf ook altijd een beetje het probleem dat ik echt niet alles op kan/wil eten)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat lekker, ik ben dol op kokos!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh lijkt mij echt fijn :D

    BeantwoordenVerwijderen