Plog - Dagje Antwerpen


Op Instagram liet ik het al zien: afgelopen donderdag was ik spontaan in Antwerpen. Mijn vriend en ik waren twee jaar samen en zonder elkaar teddybeertjes en chocolade te geven wilde we het toch een soort van vieren. Een dagje in een onbekende stad leek ons heel erg leuk en toen we erachter kwamen dat het reizen naar Antwerpen super goedkoop was, was het alleen nog een kwestie van bestellen en in de trein springen!


Om 9:00 namen we de trein, wij stapten in op Rotterdam Centraal. Vanaf daar was het maar 1 uur en een kwartiertje naar Antwerpen! We kozen ervoor in de trein te ontbijten en hadden de avond van tevoren pannenkoeken gemaakt (yum!) - die hadden we meegenomen met wat fruit. 


Rond half 11 waren we in Antwerpen en hadden we dus de hele dag om rond te lopen! Ik vond het station zo, zo mooi! Het is echt gigantisch. Dit zagen we toen we het station uitstapten. 


We besloten de grote winkelstraat op te zoeken en liepen eigenlijk een beetje de mensen achterna. De stad is heel mooi, niet druk maar heel mooi. Ook hebben ze zo goed als alle winkels die je (ik) tegen wil komen in een stad: Zara, Mango, H&M, Pull&Bear, Subdued, Only, Vero Moda, Bershka, New Look, River Island, Forever 21 etc. Ook voor mannen was er genoeg trouwens!


Na wat rondlopen besloten we lekker te gaan lunchen. We wilden in de zon zitten want het leek heel mooi weer te worden maar we zijn later snel naar binnen gegaan. Het waaide heel hard en het werd eigenlijk met de minuut kouder, stom! We hadden beide een broodje bij de Delifrance. Ik had een broodje brie met groente en ei, was erg lekker! 


Daarna zijn we gewoon maar gaan lopen! We kwamen uiteindelijk in een straat met alle "duurdere" winkels, denk aan Hugo Boss, Chanel en Longchamp. Ook heel leuk dat we dat hebben gezien. 



Na de winkels was het al tegen half 4 en zijn we het stadspark ingelopen. Kregen we meteen de kans om foto's van mijn outfit te maken, die volgt nog! 


Toen we weer terug in het centrum waren hadden we eigenlijk best wel honger maar omdat we uiteindelijk hadden besloten om sushi te gaan eten in Den Haag (wij konden GEEN All You Can Eat sushi restaurant vinden in Antwerpen..) konden we niet echt uitgebreid eten. We kozen om lekker wat te drinken en iets kleins te nemen bij dit leuke tentje! The Bistro zit in de grote winkelstraat maar dan in 1 van de zijstraatjes. 



Ik dronk sinds tijden weer warme chocolademelk, daar was het ook echt het weer voor! Bart had een Sangria en we deelden broodjes met kruidenboter. Het was erg lekker en vers allemaal. Dit tentje is zeker een aanrader!


Daarna moesten we helaas alweer terug naar de trein.. Gaat erg snel zo'n dagje! Toen we weer terug waren in Nederland hebben we nog sushi gegeten maar daar heb ik geen foto's meer van gemaakt. We weten allemaal hoe heerlijk sushi eruit ziet gelukkig!

NS International
Ik wist het niet, maar je kan dus heel makkelijk met de NS naar Antwerpen of Brussel. Het scheelt je sowieso erg veel vergeleken met de Thalys (wat overigens wel een keer leuk is om te doen, met de Thalys naar Parijs). Wij betaalden als studenten €4,00 heen en €4,00 terug - ideaal! Wij stapten in op Rotterdam centraal maar je kan ook instappen op Roosendaal (en Dordrecht volgens mij?). 

Volg mij via: bloglovin / google / instagram 

Share this:

, ,

CONVERSATION

9 reacties:

  1. Hééél erg leuk, ook supermooie foto's ! De volgende keer dat je naar Antwerpen of Brussel (!!!) gaat laat me dan wat weten, dan meeten we eens :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's! Ik ben vorig weekend ook in Antwerpen geweest, echt een super stad!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je mooie foto's gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben jaloers, haha! Ik wil er al zo lang heeel graag heen, maar elke keer komt het er maar niet van. Binnenkort toch maar gewoon eens gaan denk ik haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker doen! Je zit er zo snel en je bent toch stiekem een dagje in een ander land, voelt als een paar uur vakantie (:

      Verwijderen
  5. Er is een all you can eat sushi restaurant in Antwerpen maar die zit erg goed verstopt ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hele mooie foto's! Antwerpen is ook echt een hele leuke stad!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. lovely Pictures! - the first Picture i soo beautiful :)

    //N.K.L
    www.nkl-fashion.dk

    BeantwoordenVerwijderen