Nom nom nom TagWat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Dit is lastig want iedereen heeft een andere smaak. Maar ik heb bijvoorbeeld limonade nooit lekker gevonden, ik kreeg het (zeker vroeger, nu drink ik het natuurlijk sowieso nooit meer) gewoon niet naar binnen. Als ik vroeger bij mijn beste vriendinnetjes bleef eten haalden ze speciaal voor mij vraak een pak sap.
Ik ben vegetariër, al jaren. Sommige vegetariërs eten nog steeds vis maar ik walg van vis. Dit is misschien nog wel de heftigste, ik kan niet naast een viskraam staan of naast iemand zitten die vis aan het eten is.
Verder heb ik boter ook nooit lekker gevonden. Als er boter op broodjes of mijn brood zit vind ik het meteen heel erg vies.


Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Ik woon nog thuis dus eigenlijk kook ik vrij weinig. Ik zou wel meer willen koken (dit ga ik horen als mijn moeder dit leest) maar ik weet nooit zo goed wanneer. Misschien moet ik het maar vaker doen in de vakanties, kan ik uit huis als chef kok. Wat wel erg makkelijk is en lekker: zoete aardappel uit de oven. Verder maak ik aubergine uit de oven ook vaak klaar, simpele dingen om te maken maar erg lekker!


In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
SHABU SHABU. In Den Haag. Voor iedereen die dit niet kent, dit is een sushi restaurant. Ik ben zo gek op sushi en dit restaurant. Het eten is goed, je hebt je eten snel, veel keuze voor vegetariërs en het personeel is super vriendelijk. Dus mocht je sushi uit willen proberen of weer eens sushi willen eten, zoek naar een Shabu Shabu restaurant bij jou in de buurt. Echt een aanrader.
Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Zo dat is lastig. Hm, er zou Houmous (kikkererwten pasta) op zitten met gegrilde groentes zoals paprika, courgette en heel veel aubergine, heel licht kruiden met zout en peper (ik doe bijna nergens zout op, vandaar heel licht) en dan als laatste misschien een beetje pijnboompitjes en feta kaas. Op een bagel. Een spelt sesam bagel. En we noemen hem.. Amy’s Veggi Bagel. CHECK.


Deel een handige kooktip
Zoals ik al zei, ik kook niet zo veel. Dus mijn lijst aan tips bestaat nog niet. Wie weet.. ooit in de toekomst!


Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ik maakte hier al eens een bucket list/wish to bake list voor dingen die ik nog eens wil bakken. Maar ik zou zelf wel eens pasta willen maken, helemaal vanaf het begin. Verder wil ik ook nog wel eens risotto willen maken (en eten, ik kan me het gewoon niet herinneren maar ik schijn het al eens gegeten te hebben), ik wil ook heel graag spring rolls maken - het receptje van Iris staat nog steeds opgeslagen omdat ik het heel graag wil maken.


Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten
Buiten de deur eten. Ik vind uit eten 1 van de gezelligste dingen. Eten bestellen is vaak weer ongezond maar eten koken is natuurlijk wel weer lekker vaak. Maar toch ga ik voor buiten de deur eten, hoewel het (in het buitenland) lastig is om als vegetariër buiten de deur te eten, lukt het vaak en eet ik heerlijke dingen!


Ben je ergens allergisch voor?
Nee, ik ben gelukkig nergens allergisch voor. Wel kan ik me herinneren dat ik vroeger toen ik klein was en dus nog vlees at altijd een heel naar gevoel kreeg van knakworsten nadat ik ze had gegeten. Of ik werd er echt ziek van of ik voelde me er gewoon echt niet goed van. Dus wie weet is dat ooit wel eens mijn stille allergie geweest!

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/week/dagen?
Krunchy kokos ontbijtgranen van Eko plaza, frozen yoghurt, havermout pannenkoekjes en macarons. Allemaal zo lekker. Frozen yoghurt en macarons eet ik natuurlijk niet dagelijks, maar het is zo lekker. Krunchy kokos is erg lekker, het vult erg goed en heeft een hele subtiele kokos smaak. Krunchy stond trouwens op de verpakking, iets Duits als ik het niet mis heb. Havermout pannenkoekjes vind ik ook erg lekker, een vullend ontbijtje dat super gezond is. Yes!


Wat is je favoriete toetje?
Eigenlijk, eet ik nooit toetjes. Nope! Echt waar. Ik vind ze erg lekker maar sla ze heel vaak (altijd ) over. Soms als ik uit eten ga dan wil ik nog wel eens een toetje nemen. Als ik dan mag kiezen heb ik het liefst natuurlijk ijs. Als ik een paar uur na het eten thuis nog iets neem is dit vaak een bakje magere yoghurt of een klein beetje Japanse mix.

Natuurlijk heb ik deze tag niet gemaakt, maar gewoon overgnomen! Heb jij deze tag al eens gedaan? 


Share this:

, ,

CONVERSATION

5 reacties:

 1. Leuk om te lezen, sushi daar hou ik echt niet van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tag, en mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele leuke tag is dit. Limonade vind ik juist heerlijk en boter lust ik ook niet haha. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het blijft een leuke tag om te lezen. Leuke antwoorden en sushi is heerlijk, en ja Frozen Yoghurt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem10/20/2014

  Whoeww, krijg me toch een trek van deze tag, haha! Leuk ingevuld!

  BeantwoordenVerwijderen