8 redenen om naar Israel/Tel Aviv te gaan


Tel Aviv laat ik regelmatig voorbij komen in mijn verhalen en blogposts. Niet voor niets, ik ben verliefd op deze plek. Ik geef je 8 redenen waarom ook jij deze stad (dit land) op je bucketlist moet zetten!1. De mensen. Israëliërs zijn heel open en heel spontaan. Ze zullen dan ook zonder pardon een gesprek met je aanknopen over alles wat je je kunt bedenken. Ook helpen ze heel graag, je zal weinig moeite hebben met iemand vinden die je even wil vertellen waar je een lekker kopje koffie kan halen. 

2. Het eten! VEGANS VERZAMELEEEEN. Grapje maar echt. Het eten als vegetarier en vegan is perfect in Israel. Waar je in Nederland vaak blijft hangen op een broodje kaas hebben ze daar veel variatie met groente, falafel - noem het maar op! En.. vergeet de Hummus niet! 
Niet alleen voor vegans overigens hoor. Israel heeft het lekkerste eten. Loop eens een bakkerij in en koop wat broodjes, ook de lekkerste zoete dingen zijn het proberen waard. 

3. Gulheid. Israeliers zijn heel gul. Bestel je 1 portie shakshuka, dan krijg je hetzelfde wat je in Nederland krijgt voor drie porties. 1 bolletje ijs in Israel staat gelijk aan zo'n 3 bolletjes in Nederland, glimlach je nog vriendelijk naar de ijscoman dan schept hij er nog een beetje bij. Zonder bij te betalen. Nu denk je vast, maar dan betaal je zeker veel voor die ene portie of dat ene bolletje ijs: nope! Soms zelfs minder dan in Nederland.. 
Tip! In een restaurant twee porties bestellen is dus soms enorm veel. Wil je een lichte lunch? Bestel dan 1 portie en deel deze. Vaak is dit meer dan genoeg! Ook in de meeste ijssalons is het voor de kleine eters zoals ik handig om om 1 bolletje te vragen, half half. Kan je alsnog 2 smaken proberen voor de hoeveelheid van 1 (a.k.a. 3 bollen hoeveelheid in Nederland) en de prijs van 1! 

4. The city that never sleeps. Tel Aviv is altijd bruisend en levendig. Elke avond is er wel iets te doen en elke avond is zo goed als alles open. Heb je de hele dag op het strand gelegen? Heerlijk, dan heb je de hele avond nog om naar de shoppingmall te gaan! De grote shoppingmalls zijn namelijk op alle dagen tot 10 uur open. 

5. Kunst. Tel Aviv is een hele creatieve stad, het heeft zoveel verschillende plekken die nog ontdekt moeten worden. Het heeft zeker iets weg van het creatieve gedeelte van Amsterdam. Ook zijn er leuke musea in Tel Aviv die zeker het bezoeken waard zijn! 

6. Ik kan natuurlijk niet het weer vergeten te noemen. Een compleet andere wereld dan in Nederland. Van ongeveer mei/juni tot oktober kan je temperaturen ruim boven de 25/30 graden verwachten. In juli/augustus (soms zelfs eerder) kan het oplopen tot 40 graden. Van november tot ongeveer april blijft het vaak hangen bij de 20 graden, soms koelt het iets af soms is het ineens weer warmer. Maar klagen hoef je dus niet, een grijze lucht zul je daar zelden zien! 

7. Tel Aviv is een hele open stad. De stad is heel geïnteresseerd in verschillende culturen. 

8. Ben je dol op Amerikaanse producten? Ook een leuke reden om eens rond te struinen door de grote supermarkten. Amerikaans snoep, de populairste make up producten, deo's, alles wat je van de Amerikaanse youtubers kent - ligt daar voor het oprapen.
Dingen die je zeker eens moet proberen? 
- Limonana / Een drankje gemaakt van veel ijs, limoen, munt en een beetje suiker. In sommige strandtenten maken ze het vers: het allerlekkerste natuurlijk.
- Shakshuka / Gerecht dat tegenwoordig in Nederland ook heel populair is, is daar natuurlijk het allerlekkerste. 

- Abulafia / Een zaakje die je bijna overal wel tegenkomt. Deze mensen verkopen de lekkerste bagels, toasts (die je zelf kan samenstellen), broodjes, gevulde broodjes en ga maar door. Alles voor een lekkere lunch. 

- Bauhaus tour/ In Tel Aviv hebben ze geweldige gebouwen waar ze een tour van hebben gemaakt. Wil je meer zin van het centrum? Doe deze tour! Hij neemt je mee in een net buiten het centrum. Je haalt een kaart en een video speler op en loopt op eigen tempo het rondje! Zelf vond ik dit ideaal. Je kan zelf bedenken hoelang je ergens wil staan, je hoeft geen rekening te houden met een groep en je bent lekker in de buitenlucht. 

Share this:

, ,

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Ziet er heel mooi uit. Ik zou niet zo snel naar zo een land gaan, maar je mist prachtige plekken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! In eerste instantie zou ik nooit aan dat land denken voor vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen