Terug blik: Sziget 2013


De festival liefhebbers onder ons kennen het wel: Sziget Festival in Boedapest, Hongarije. Een week lang (of een deel daarvan) bevind je je op een gigantisch eiland, niet ver van hartje Boedapest. Voor mij, was dit mijn eerste vakantie met mijn vriend en ik kijk er altijd zo vrolijk op terug. Wij hebben er voor gekozen om 7 dagen op het festival terrein te blijven, daarna 2 dagen in een hotel in het centrum van Boedapest. Vrienden van mijn vriend waren er ook dus die hebben we ook een paar keer gezien!


Het terrein is gigantisch, en eigenlijk ook super mooi. Wij hebben er voor gekozen om op een camping op het festival terrein te verblijven. Even ter informatie, Sziget staat erom bekend dat je tentje overal mag staan waar jij dat wil. Toch kozen wij ervoor om extra te betalen en op het festival terrein op de camping te verblijven. Dit betekende dat we eigen douches en wc's hadden die vaker werden schoongemaakt, een eigen oplaad punt en wifi. Achteraf is dit zo'n goed idee geweest, na een hele dag in de hitte en mensen, en eten etc ben je echt wel toe aan een redelijk normale douche!

Natuurlijk zijn er ook de artiesten. We hebben er een hele hoop gezien, maar dit jaar zijn Regina Spektor, Mika en David Guetta mij het meeste bijgebleven! De artiesten van dit jaar zijn nog niet bekend. 


Het weer is dus rond deze tijd (augustus) prachtig daar! Denk aan 30 graden, minimaal. Daarnaast, is Boedapest en Hongarije in het algemeen super goedkoop. Je betaald vrij weinig voor elke maaltijd. 5 minuten lopen vanaf het festival terrein is een mega grote super markt waar je werkelijk alles kan halen, van stoelen, tenten, tv's, boeken, schoenen, eten en drinken natuurlijk. Voor ons dagelijkse ontbijtje zijn wij elke dag naar de supermarkt gelopen. Ik denk dat wij daar voor een ontbijtje voor 2 personen dagelijks ongeveer 6 euro betaald hebben (verschillende broodjes, minimaal 6, beleg en drinken). Dat is echt geen geld!


Van onze vakantie heb ik een boekje bij elkaar geknutseld. Alles wat ik bewaard had (heel veel) heb ik hier ingeplakt, inclusief de foto's van de wegwerp camera (aanrader!) die we meehadden. 



Het is gewoon een heel simpel Paperchase boekje die ik helemaal heb beplakt. Alles wat er niet meer in paste heb ik achterin gedaan!


De souvenirs op het festival terrein waren wel weer duurder, maar dat is vrij logisch. Ik heb deze tote bag er aan over gehouden omdat ik hier de hele week al naar keek! Overigens is het eten op het festival terrein ongeveer net zo goedkoop als buiten het terrein. 


Na het festival hebben wij hier 2 dagen enorm genoten. Novotel in Boedapest, het is echt een enorme aanrader. Vriendelijk personeel, mooie kamers, jacuzzi, lekker ontbijt, echt, top. 

Naast dat deze post een terug blik is voor mij, ik vond het echt een geweldige vakantie. Is het ook een aanrader voor jullie! Ik weet dat heel veel onder ons festivals bezoeken, en dan is dit echt een aanrader. Niet moeilijk te betalen en zo ontzettend leuk. 

Je kan de aftermovie hier bekijken. Inmiddels zijn ook al de Early bird tickets in de verkoop gegaan! Het is maar een idee, maar zeker weten een aanrader. 

Weten jullie al waar jullie heen willen in de zomer? Of kijken jullie net zo vrolijk terug als ik op de vakantie?

Volg mij op: bloglovin / google / instagram

Share this:

,

CONVERSATION

6 reacties:

  1. Anoniem12/18/2013

    Leuk om meer te lezen over Sziget, zit er ook al een tijdje aan te denken om er heen te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke post en leuke foto's
    liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ahhh die foto's zijn zo leuk, ik ga al drie jaar naar Lowlands maar Sziget lijkt me ook echt zó gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ohh hier moet ik echt even reageren, ik wil zo graag nog een keer naar een groot festival. En wat zien je kleren en totebag er leuk uit op de eerste foto :)
    en Regina Spektor is geweldig

    Liefs,
    Femke van Unendful

    BeantwoordenVerwijderen