Furry Friend(s) Tag


Wat is de naam van je huisdieren?
Onze lieve kat heet James en onze lieve hond heet Tommer. Ik moet er wel een beetje bij uitleggen dat Tommer de hond is bij mijn ouders en James de kat is bij mijn vriend. 

Wat voor soort dier is het, welk ras?
James is een kat, een katertje. Welk ras? Ik heb echt geen idee. Ik denk altijd dat alle katten huiskatten zijn behalve de katten met heel veel of heel weinig haar. Haha. 
Tommer is een hond, om precies te zijn een Labrador Retriever.


Hoe lang heb je je huisdier al?
James hebben we nog niet eens zo heel erg lang, deze maand precies een jaartje. Tommer is al wat langer in het gezin, ruim 12 jaar. 

Hoe oud zijn je huisdieren?
James is 1 en Tommer is 12.


Hoe kom je aan je huisdieren?
Zoals ik al zei hebben we Tommer al een hele tijd. We wilden al een tijdje een hond en kwamen (volgens mij) via via bij een vrouwtje met een boerderij. Haar Labrador had net kindjes gekregen. Van het een kwam het ander, we kozen het schattigste (stiekem ook het lompste) hondje uit het nestje en we leefden nog lang en gelukkig. 
James hebben we nu dus een jaar. Wij hebben vroeger bij mijn ouders thuis altijd katten gehad. Toen onze laatste kat overleed door een auto ongeluk besloten we een hele tijd later bij mijn ouders nog twee katten te nemen. Dit zonder succes, ineens bleek mijn broertje super allergisch te zijn (de ergste vorm) en moesten we de katten helaas een ander baasje gunnen. Dit allemaal betekende dat wij nooit meer een kat bij mijn ouders thuis kunnen nemen. Helaas was het katje bij mijn vriend thuis ook overleden, gelukkig door ouderdom want dit katje heeft een heerlijk lang leventje gehad. Een poos later toen alles een beetje rustiger was (het is niet niks om na zo veel jaren geen kat meer in huis te hebben), hadden we het steeds vaker over een nieuw katje. Toen kwamen we via marktplaats bij een leuk jong gezin die net kittens hadden gekregen. Yeh!


Wat is er grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?
James luistert heel erg goed naar zijn naam. Daarnaast hebben we ook een heel grappig fluitje, daar blazen we op en dan komt hij als hij buiten is heel enthousiast ineens ergens vandaan naar je toe rennen. We hebben geen kattenluikje, dus vandaar. 
Tommer is al 12 en alles is een beetje lastiger voor hem. Het kost hem iets te veel moeite om te zitten wat er soms heel schattig uit zien. Gelukkig heeft hij geen pijn hoor! Wat ook heel lief is, hij doet niks wat niet mag als mijn moeder in de huiskamer staat. Als ze dan weg is doet hij het wel, maar als ze er is blijft hij twijfelen! Als laatste: hij haat foto's. Als je je telefoon tevoorschijn haalt, gaat hij naar beneden kijken. Aw. 

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?
Heel belangrijk. Ik ben gek op huisdieren, en vind ze beide heel erg leuk. Ik kan me ook geen huis zonder huisdieren voorstellen. 


Wat zijn je favoriete herinneringen die je met je huisdier hebt gehad?
Pf. Ik vind dit een lastige vraag! Want ik heb heel vaak momenten die ik erg leuk vind, waar ik om moet lachen.  

Welke koosnaampjes geef je aan je huisdieren?
James: Jeemsie, Poepie, 
Tommer: Tom, Tommie 


Hebben jullie ook huisdieren?

Volg mij via: bloglovin / google / instagram

Share this:

, , ,

CONVERSATION

7 reacties:

 1. Leuke tag en schattige foto's! Vooral die met opgekrulde pootjes haha(; onze kat is ook braaf als we er zijn maar anders springt hij zo op het aanrecht;p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik wou dat ik deze tag ook nog kon doen/had gedaan ;( Leuke huisdiertjes hebben jullie meid ! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tag, wat een leuke foto's ook! Wij hebben een zwarte labrador ook echt een schatje haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aah deze Tag is leuk! Schattige foto's! Misschien ga ik hem ook wel even invullen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah super leuk! Wij hebben thuis nooit huisdieren gehad. Ohja, wel een cavia en hamster. Zoals heel veel kinderen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem4/15/2014

  Wat een leuk kat is James zeg! Vooral op die eerste foto, hoe die zit met z'n pootje. Super schattig! En ook Tommer is een schatje :)

  BeantwoordenVerwijderen