Wat te doen als je ziek bent..


Jeetje, wat voelde ik me beroerd de afgelopen dagen. Dinsdag voelde ik me de hele dag al slap en futloos, tegen de avond aan deed alles zeer, keel, neus en hoofd. Geloof me, dan weet je echt niet meer wat je moet gaan doen, als je drie dagen alleen maar op de bank ligt. Ik hoopte deze week met het mooie weer outfit foto's te maken, maar helaas, mijn pyjama is niet zo spectaculair. Toch maar even een lijstje met wat je allemaal kan doen als je de hele dag op de bank ligt, voor mezelf maar ook voor iedereen die zich net zo verveelde als ik de afgelopen dagen deed. 


1: Series kijken


Meest voor de hand liggend natuurlijk, maar toch nog best wel een uitdaging, geloof me! Ik was door mijn series heen, Pretty Little Liars duurt nog een maand, Gossip Girl heb ik al duizenden keren gezien en alle andere series wachten ook op nieuwe afleveringen.
Ik begon deze dagen dus zonder verwachtingen aan Vampire Diaries (foto hierboven). Totaal niks voor mij, ik vond Twilight maar een verkleedpartijtje en houd er meer van als series iets realistischer zijn. Maar, ik mag niet liegen, ik kon niet stoppen met kijken. Ik weet niet of het lag aan de bank waar ik op vast geplakt zat, maar ik heb 20 (!!!!!) afleveringen gekeken sinds dinsdag. Het is leuk, niet overdreven zoals Twilight en er zit een verhaal in. Verder vind ik de personages heel tof. Dat scheelt ook al!

Series die ik kijk of heb gekeken en aanraad: Vampire Diaries, Pretty Little Liars, Ravenswood, Hawaii 5-O, Gossip Girl, CSI NY, The Blacklist (elke maandag avond op RTL4), The Carrie Diaries.

Verder keek ik ook Switched at Birth maar dat vind ik saai worden na het tweede seizoen, helaas.

Andere series die je zou kunnen kijken: Suits, Bones, Say Yes to the Dress, Chuck, Scrubs, New Girl, One Tree Hill, 90210.

Ik kijk de meeste series via Netflix, absoluut een aanrader. Het kost geld maar het is het dubbel en dwars waard. Je kan zo veel films en series kijken vaak met Engelse of Nederlandse ondertiteling. Zelfs Nederlandse films kan je kijken en het werkt altijd! Geen kwaliteit gezeur. Voor de echte serie liefhebbers, trouw met Netflix, je krijgt er geen spijt van. 
Voor iedereen die niet via Netflix wil kijken, ik keek altijd via Cucirca mijn series, ook een van de fijnste sites voor series. 



2: Internet winkelen


Gevaarlijk, maar zeker een hobby van velen. Als je ziek bent is het ideaal om webshops af te struinen en nieuwe dingen te ontdekken. Zo heb ik ook heel per ongeluk een H&M bestelling geplaatst. 

Leuke webshops: Topshop, Zara, H&M, Pull & Bear, Body Shop, Urban Outfitters, V&D, Forever 21, Boohoo, New Look, Monki, No Robot, Jototes (Camera tassen), Etsy, Ebay, Zalando, Bol.com, Ici Paris, Lush, MAC, KIKO, Bijenkorf, HEMA, Sacha, Invito, VILA, Ikea.



3. Lijstjes maken


Lijstjes maken! Ik vind lijstjes maken altijd heel leuk en geloof me, je kan van zoveel leuke dingen lijstjes maken!

Lijstjes die je kan maken: Recepten die je wil proberen, taarten die je wil proeven, smoothies die je wil maken, wat je nog nodig hebt voordat je op vakantie gaat, welke onzinnige dingen je toch wel eens wil uitproberen, welke boeken je nog wil lezen, landen of steden waar je ooit nog eens heen wil, parken/pretparken die je wil bezoeken, feesten die je nog wil geven, foto's die je nog wil maken, mensen die je wil ontmoeten, concerten die je nog wil zien, make-up die je uit wil proberen, haar stijlen die je wil proberen, dingen die je wil veranderen aan je huis of kamer, spellen die je nog eens wil spelen, je favoriete Disney films, DIY die je wil uitproberen. 



4. Fotoboeken bekijken


Hier had ik aan moeten denken de afgelopen dagen, was totaal niet in me op gekomen tot ik aan dit artikel begon. Wij hebben foto boeken vol met foto's van mij en mijn broertje, en dan hebben we het nog niet eens over de school foto's. De meeste ouders hebben wel een boekje met foto's, altijd leuk om terug te zien, vind ik dan!



5. De Sims


Ik heb een hekel aan spellen. Denk spellen, gekke spellen op je telefoon, Flappy Bird, nee, nee, nee. Heel af en toe vind ik een spel op mijn telefoon een dag leuk en dan gooi ik hem er alweer af. Spellen vervelen zo snel! Maar een spel dat ik al jaren speel en geen genoeg van krijg is: De Sims. Ik heb de Sims 1, 2 en 3 maar speel Sims 3 niet omdat ik dat zo stom vind. Ik heb altijd gedacht dat Sims 3 maar zo'n tussen ding was op weg naar de Sims 4. Ik vind de Sims 3 lelijk, werkt onhandig en zoveel gekker dan de Sims 2. Sims 2 is op dit moment mijn favoriet, maar ik kan niet wachten tot de sims 4. In de filmpjes ziet het er in ieder geval super mooi uit. Veel beter dan 3!
Sims drie kan gelukkig ook makkelijk liggend op de bank, dat heb ik dan ook gedaan. Ik speel de Sims op mijn oude laptop, een Sony Vaio en dat werkt prima. Ik heb denk ik 6 uitbreidingen geïnstalleerd en het wordt er niet langzamer op, dit zeg ik voor iedereen die bang is voor Sims op een laptop!



Zo, vandaag is het vrijdag en vandaag ga ik weer proberen er een beetje een normale dag van te maken. Met school moet ik naar een museum maar ik zal wel helemaal gesloopt zijn daarna omdat ik nog steeds niet helemaal beter ben.. We gaan het zien!

Wat doen jullie als je ziek bent?

Volg mij via: bloglovin / google / instagram

Share this:

,

CONVERSATION

10 reacties:

  1. Fijne tips, ik ga altijd slapen, bloggen, met de ipad spelen en series kijken haha, maar gelukkig ben ik niet meer vaak ziek ! Dan voel je je zo afgesloten van de wereld haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele fijne tips. Als ik ziek ben ga ik altijd series kijken en een beetje bloggen. De afgelopen week was ik ook ziek, toen heb ik ook The Vampire Diaries gekeken. Maar ik ben weer overnieuw begonnen, en zit nu tegen seizoen vier aan. Hoe bedoel je verslaafd haha. liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeh leuke tips! Vooral series kijken ben ik het erg mee eens haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hele leuke tips! Ik haat ziek zijn. Meestal kijk ik dan series, blog ik en probeer ik nog wat voor school te doen. Hoop dat je je weer beter voelt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief, ik voel me iets beter, maar nog niet helemaal de oude! Met dit weer kom ik er gelukkig wel doorheen (:

      Verwijderen
    2. Gelukkig! Jaa, het weer is heerlijk! Lekker buiten zitten hihi :-)

      Verwijderen
  5. Wat een handig artikel! Ik was van de week ook een dag helemaal niet lekker en toen heb ik vooral veel geslapen maar ook wat geblogd :) Als je nog ziek bent, beterschap!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem5/17/2014

    Ik doe al deze dingen ook als ik ziek ben, toevallig haha! Hopelijk ben je weer opgeknapt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha ben erg benieuwd naar sims 4!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een onwijs leuk en handig artikel, zo leuk! Sims spelen inderdaad, dat is het perfecte spel om te spelen als je ziek bent. Ook ga ik altijd boek lezen, films kijken en bloggen. Of muziek luisteren. (:

    BeantwoordenVerwijderen