Melk vrije cupcakes (niet vegan)

Stiekem baalde ik een beetje. Ik had bedacht melk vrije cupcakes te maken met een mooie plantaardige botercrème. Ik vier mijn verjaardag vandaag met mijn vrienden, 1 van mijn vriendinnen heeft een melk allergie en ik wilde dat zij gewoon kon eten wat de rest ook at. Het bleek lastiger dan ik dacht. Enthousiast had ik alle ingrediënten gehaald, alles plantaardig of soja. Blijkbaar zitten er in Zeeuwse meisjes plantaardige boter melk bestanddelen. Goed opletten dus! Dit betekende dat mijn botercrème niet door kon gaan.. Maar, de cupcakes zijn heerlijk gelukt. 

Ik snap dat dit recept niet voor iedereen van belang is, maar vond het toch leuk om te delen. Het is lastig om een allergie te hebben maar het is ook leuk als je gewoon mee kan eten met de rest! 


 Ik heb voor de cupcakes gebruikt:
- 2 eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram kristalsuiker
- 125 ml zonnebloemolie (je kan ook plantaardige boter gebruiken, let dan op de ingrediënten)
- 2 eetlepels soya melk
- 1 (en een halfje heb ik gedaan) theelepel vanille aroma 

- Cupcake bakvorm
- Cupcake papiertjes
- Mixer (niet echt nodig) 
- Grote kom
- Een oven voorverwarmd op 170 graden

Voor wat glazuur meng je poedersuiker en water samen. Normaal gesproken zou je de boter en de suiker samen mengen, ik heb de bloem, suiker en olie samen gemengd tot een papje. Dit werkte ook prima omdat de olie gewoon vloeibaar is. Daarna de helft van de eieren, als het goed gemengd is, de andere helft. Vervolgens gaat het vanille aroma erbij en als laatste pas de melk. Je ziet meteen dat het een mooi beslagje wordt. 


De cupcakes hebben op 170 graden tussen de 20 en 25 minuten nodig. Die van mij waren precies goed op de 25 minuten, dit kan verschillen per oven!


Daarna kan je er er een beetje glazuur bij doen, en wat sprinkles! Let ook weer op dat je geen koekjes sprinkles gebruikt was gewoon melk in zit. 

Ook al baal ik van de botercrème ben ik toch heel blij. Ze zijn oprecht heerlijk. Hebben jullie wel eens iets gebakken speciaal voor iemand met een allergie? 

Share this:

, , , , ,

CONVERSATION

7 reacties:

 1. Ik vind het juist leuk dat je dit deelt. Wij weten niet hoe het is om een allergie te hebben, dat lijkt me echt lastig. Het is erg leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je dit deelt, ziet er heerlijk uit! Lastig dat je allergisch bent..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een vriendin van mij heeft een melkallergie, ik niet! Dankjewel (:

   Verwijderen
 3. Klinkt lekker en het ziet er ook lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahw goed gedaan hoor het ziet er lekker uit!

  xx Mounia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mhh ziet er lekker uit! Krijg meteen zin om cakejes te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen