Een hele week ontbijt / Foodplog


Ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik kan de avond van te voren al uitkijken naar mijn ontbijt, best ernstig! Gelukkig is ontbijt ook super belangrijk en gezond. Ik eet voornamelijk yoghurt maar wissel wel wat ik erin stop altijd af. Variatie is ook belangrijk natuurlijk! Maandag / Griekse yoghurt is echt mijn nieuwste ontdekking. Ik vind het erg lekker en het is mooi af te wisselen met normale yoghurt of bijvoorbeeld kwark. Deze grote "emmer" Griekse yoghurt kan je gewoon bij de Liddl kopen. Ik deed haver cruesli (die bij de Eko Plaza vandaan komt) in mijn yoghurt, samen met ananas, kokos rasp, amandelen, chia zaad en pompoen pitten. Dinsdag / Havermout! Je moet er echt van houden maar ik vind havermout super lekker. Ik kook mijn havermout in een pannetje met amandel melk met een halve banaan. De banaan zorgt voor een beetje smaak, en het wordt er wat zoeter door. Als ik verder geen fruit eet bij de havermout doe ik een hele banaan erdoorheen, maar omdat ik vandaag een appel erbij at, deed ik een halve. Verder at ik dus een half appeltje, amandelen, zonnebloem pitjes, cacao nibs, chia zaad en noten pasta. Dit is pure notenpasta, van de natuurwinkel. Smaakt een beetje naar pindakaas, maar dan zijn het gewoon gemalen noten zonder toevoegingen! Ook heel makkelijk zelf te maken trouwens. Woensdag / Magere yoghurt dit keer. Ook heel lekker vind ik dat. Ik at de yoghurt weer met de haver cruesli, een half appeltje, druifjes, zonnebloempitten, amandelen, kokos en chia zaad. Voor wie zich af vraagt wat ik met de andere helft van de appel doe, die eet ik op als tussendoortje een andere moment van de dag of ik bewaar hem even in de koelkast. Een appel blijft best lang goed!


Donderdag / Griekse yoghurt met peer, chia zaad, amandelen, pompoen pitten en kokos. Geen cruesli dus vandaag. Vrijdag / Bij het kruidvat vond ik de notenmix van Mani. Ik had daar al zo veel over gehoord dat ik hem graag wilde proberen. Ik vind de nootjes als snack eten eigenlijk niet zo bijzonder en alleen maar prijzig (al is het maar een euro, er zit echt niet veel in zo'n zakje). Ik deed hem dus in mijn magere yoghurt met haver cruesli. Daarbij dronk ik een 100% fruit sapje. Ontzettend lekker! Er zijn behoorlijk wat smaken en allemaal puur fruit en groente. De sapjes heb ik alleen nog maar ontdekt bij benzine pompen en bij de Action! Zaterdag / Pannenkoekjes, yum! Ik maak mijn pannenkoekjes met havermout, ei en een banaan. Super simpel, deze keer voegde ik er een lepeltje rauwe cacao bij. Banaan en chocola gaat heel goed samen. Op de top van de stapel ligt weer een beetje notenpasta, daarbij deed ik amandelen en cacao nibs. Dat is nog eens een weekend ontbijt. Zondag / Je kan op de eerste foto een kijkje nemen in onze goed gevulde fruitmand. Met vier personen is dit aan het einde van de week toch wel echt op maar het lijkt zo veel! Ik at deze ochtend een mengsel van Griekse en magere yoghurt omdat de Griekse yoghurt op was. Net zo lekker hoor. Ik deed daar een hele appel in, haver cruesli, hazelnoten, amandelen, zonnebloempitten, chia zaad en een flink lepeltje kaneel. Net een appeltaartje. 


Share this:

, ,

CONVERSATION

7 reacties:

 1. Hoi! Ik kom bij jou ontbijten elke dag denk ik. Jeetje wat ziet dit er ongelofelijk lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh ik krijg meteen zin om lekker te gaan ontbijten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit! Ik houd zelf ook erg van een havermout ontbijtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet jouw ontbijt er ontzettend lekker uit! Ik zou willen dat ik zoveel puf had om dat voor mezelf te maken. Vooral je ontbijt van dinsdag en zaterdag lijkt me heerlijk (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooh dat ziet er allemaal lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen