Foodplog woensdag 18 Februari / Wat eet ik op een dag?


Ik ben er eentje die heel erg kan nadenken over wat ik de volgende dag ga eten. Ik kan 's avonds in bed liggen en al gelukkig worden van het feit dat ik weet wat voor lekkers ik in mn havermout ga gooien, erg he? Ik ben heel erg bezig met voeding en sport, dat vind ik oprecht ook leuk! Hoewel ik geen expert ben, weet ik wel wat wel en niet "goed voor je is". Ik hoor nog wel eens "Maar.. wat eet je dan op zo'n dag?". Nou, dit dus! Ontbijt / Pannenkoeken! Dinsdag was het pannenkoeken dag, en ik wist dat niet, dus ik voelde me verplicht om mijn lievelingsontbijt te maken. Geen geheim recept, 1 ei (of twee eiwitten), 20 tot 30 gram havermout en 1 banaan, blenden tot een glad mengsel (of roeren met een vork) en done! Lekker is om nog wat cacao door het mengsel te doen (zoals ik vandaag had gedaan) of kaneel, of blauwe bessen.
Boven op de pannenkoekjes heb ik een lepel Griekse yoghurt en een theelepeltje pindakaas. Pindakaas? Jup, dat is echt heel lekker! Als laatste een paar zonnebloempitjes en opeten. 
Onderweg / Sinds het nog steeds zo koud is om 7 uur 's ochtends (als ik mijn bus pak) neem ik de laatste tijd een grote Starbucks recycle cup mee met thee. Ik drink Green tree tea van Pukka. Tussendoor / Rond een uur of half 11 eet ik een lekkere Eat Natural bar met amandelen en abrikoos, heerlijk vind ik deze. 
Lunch / Ik heb een beetje een afschuw voor brood ontwikkeld. Ik vertik het dan ook mee te nemen. Enige manier wanneer ik brood wil of kan eten is als het weekend is en het lekkere broodjes zijn, geen kleffe boterhammen... (Voelen jullie de haat?)
Ik at vandaag soya yoghurt met een mengsel van spelt cruesli (Zonnatura) en havermout, met chia zaadjes, pompoenpitten, kaneel en blauwe besjes. Geloof me, dit vult echt! 
Tussendoor / Rond half 4 neem ik een bakje fruit. Een beetje ananas, een mandarijntje en wat blauwe besjes - zo lekker! Daarnaast een groot glas thee. Dit keer green lemon tea! Diner / Oh, het ziet er zo niet smakelijk uit.. Ook al was het heel lekker! Stom keukenlicht. Toen ik thuis kwam at ik salade die bestond uit ijsbergsla, tomaat, komkommer, een halve avocado, feta kaas, aubergine en ernaar een beetje zoete aardappel en een spinazie burger. Ik heb niet alles opgekregen maar het was heerlijk. 

Normaal neem ik na het sporten nog iets kleins, maar ik zat zo vol nog, dat ik dat maar heb overgeslagen! 

Share this:

CONVERSATION

9 reacties:

 1. Ziet er allemaal echt heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heerlijk uit! zou ook zeker mijn eetpatroon kunnen zijn haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ZO wat heb jij lekker gegeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem2/20/2015

  Haha, ik dacht dat die pannenkoeken op de eerste foto een soort chocoladetaartje waren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmmm lekker hoor! Ik vind brood superlekker juist haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo wat knap zeg! Je voeding ziet er echt heel gezond en bewust uit. Ik vind net als Marloes brood ook juist superlekker haha. Liefs, Rowan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Omnomnomnomnom.... Je pannekoekjes zien er heerlijk uit! Zelf hou ik juist ook erg van brood!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm heerlijk! Die pannekoekjes zien er echt heel lekker uit, alleen jammer dat ik geen banaan lust

  xo

  BeantwoordenVerwijderen