Inspiration Thursday / Wat doet 20 kilo afvallen met je gezicht?


Toen ik schreef over mijn gewichtsverlies verhaal had ik niet verwacht dat ik zoveel lieve reacties zou krijgen. Wat ik hoopte is een klein beetje gebeurd, het word gezien als inspiratie. Dat is fijn want het is geen makkelijk onderwerp om zomaar even online te gooien. Ik besef me elke dag weer dat ik blij mag zijn met waar ik zo hard voor heb gewerkt. Die veranderingen zie ik pas echt goed in de foto's! Ik zette wat foto's naast elkaar van mijn gezicht om het verschil te laten zien. 


Links april 2011 / rechts januari 2015

De eerste foto vind ik zelf heel duidelijk. Ik hoor heel vaak dat ik een hele andere uitdrukking in mijn gezicht heb gekregen door het afvallen. Bij deze foto vind ik dat zelf ook wel het geval! Hoewel ik een leuke koninginnedag heb gehad in 2011 en dat ook zeker te zien is op de foto, ben ik veel zelfverzekerder over de foto van nu. 


Links Kerst 2011 / Rechts februari 2015

Ik vond het een hele onzekere blik op de linker foto. Maar ik kan me nog zo goed herinneren hoe blij ik was met die blouse. Die vond ik mezelf heel leuk staan terwijl ik kleding zoeken lastig vond! De rechter foto is een paar weken terug. Zo zie je maar dat niet alleen je hele lichaam veranderd, je uitstraling en uitdrukking verandert mee. Je gezicht krijgt een "andere vorm". Ik vind het bijzonder. Ik kan me nog zo goed herinneren hoe het was in 2011! 


Links zomer 2012 / rechts februari 2015 

Deze foto is alweer in 2012 genomen. Een foto waar op ik al ongeveer 5 kilo was afgevallen. Dat voelde zo goed. Deze foto was op de bruiloft van mijn oudste nicht en ik was zo blij met mijn jurkje. Die 5 kilo was nog maar de start! 

Wat doet 20 kilo afvallen met je gezicht? 
Persoonlijk vind ik het heel interessant om veranderingen te zien! De kleine stapjes zie je niet als je hard werkt maar als je terug kijkt zie je eigenlijk hoeveel je hebt bereikt. Het verschil in lichaam en gezicht is 1 ding, maar hoe je je voelt is net zo belangrijk/misschien nog wel belangrijker. Door alle positieve veranderingen ging ik me zelfverzekerder voelen, ik ging meer lachen, meer durven. Dat is een hele andere uitstraling. Dat is ook de belangrijkste verandering in iemands gezicht, denk ik. De vrolijkheid, zelfverzekerdheid. 


"Always find the time for the things that will make you feel happy."

Share this:

, , ,

CONVERSATION

4 reacties:

 1. Wauw, ik vind het heel mooi! Je ziet er echt een soort van 'gezond' uit in je gezicht. Ik heb van mezelf best wel bolle wangen en wil er wel een beetje van af maar het is nogal lastig haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag trots zijn op jezelf! Hoop dat ik dit zelf ook ooit bereik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat onwijs knap van je meid. Ik vind dat je jukbeenderen en je kaakstructuur nu veel beter en mooier naar voor komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat goed, je mag trots op jezelf zijn! (Ik kwam hier via Saske's blog!)

  BeantwoordenVerwijderen