Foodconfessions


1. Laat ik maar beginnen met de meest voor de hand liggende voor mijzelf: ik eet al ruim 10 jaar geen vlees of vis. Ook niet af en toe en ook niet heel soms. Ik ben geen vegan want zuivel en ei eet ik wel. De vraag die ik heel vaak krijg is, mis je dan geen voedingsstoffen? Nope, ik mist helemaal niets en ik ben gezond! Mis ik het vlees? Nee ook totaal niet! Ik moet erbij zeggen dat ik er helemaal achter sta dat mensen vlees of vis eten, natuurlijk is mijn eigen principe dat ik het ook vreselijk vind om dieren te eten maar ik ben van mening dat iedereen deze beslissing zelf moet maken. Als jij er gek op bent, blijf het dan vooral eten. Ieder zo zijn eigen principes. Zijn er meer mensen die vegetarisch eten? 

2. Ik vind pindakaas met kaas echt 1 van de lekkerste dingen ooit. Ik weet dat er heel veel combinaties mogelijk zijn met pindakaas maar mijn favorieten zijn: met kaas, banaan, kaneel, appel (maar dan vooral los eten, zonder cracker of brood).

3. De geur van vis vind ik echt heel erg. Mocht ik met mensen zijn die bijvoorbeeld vis kopen bij de vis kraam dan loop ik zo'n 50 meter verder en ga ik daar heel ongemakkelijk om me heen staren, ik kan gewoon niet wachten naast die kraam, daar wordt ik heel naar van. 

4. Ik eet weinig brood maar mocht ik zin hebben in een tosti dan maak ik een simpele tosti kaas en dip ik hem in de hummous. Wat door veel mensen als raar wordt ervaren. Begrijp niet waarom. 

5. Hummous en kaas (niet in een tosti) is de hemel. 

6. Mensen wachten met eten tot ik een foto heb gemaakt. Weet nog niet of ik het fijn vind of awkward, maar ik kan er niks aan doen, er moet altijd een foto komen. 


7. Ik vind frozen yoghurt lekkerder dan schepijs. 

8. Ik lees heel veel verpakkingen. Dan zul je wel denken, WAAROM? Ik vind het gewoon vet interessant om te weten wat er in zit. Ook probeer ik er vaak op te letten dat er niet voor 80 procent suiker in zit. Nu heb ik hier in Tel Aviv een probleem, alle Amerikaanse producten zijn bestickert (is dit een woord?) met Israëlische ingrediënten lijsten, oftewel - ik kan niks lezen... Afkicken!

9. Muesli repen waar rozijnen in zitten vind ik echt vreselijk. Kan er gewoon niet over uit dat er mensen zijn die dit lekker vinden. Weird side-note: gedroogd fruit etc. in mijn yoghurt vind ik dan weer echt mega lekker. 

10. Ik zeef nog steeds mijn sinaasappelsap. "Mam/pap kan je de druppeltjes uit mijn sap halen." Ik wordt er vaak aan herinnert dat ik dit vroeger altijd zei. Nu ben ik inmiddels wel iets makkelijker, flesjes sinaasappelsap die ik koop en waar druppels in zitten kan ik aan, ik vermijd gewoon de laatste slok sap waar alle "druppeltjes" zitten. Zelfde geld voor verse sap in een restaurant. Toch, als ik zelf thuis sinaasappelsap drink zal ik het nooit zo drinken, altijd zeven die handel. 

11. Misschien niet volledig food maar ik vind een opgeruimde koelkast zo rustgevend. Een koelkast hoort geordend en netjes, groente daar, drinken daar en beleg daar. Helaas is niet elke bewoner van het huis het daar mee eens ("kuch, broertje, kuch kuch") en wordt alles er met een mooie boog in gevoetbald. 

Hebben jullie bijzondere foodconfessions?

Share this:

, ,

CONVERSATION

9 reacties:

 1. Haha, wat een leuk lijstje om te lezen! Mijn foodconfession is dat ik niet hou van een zacht sneetje brood. Geroosterd, prima, maar ik gruw echt van een sneetje brood die zo uit de zak komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig! Haha :) Ben zelf ook niet echt dol op brood!

   Verwijderen
 2. Dat met de visgeur herken ik. Ik eet wel vlees, maar vis vind ik echt bah! Fun fact: ik heb een tijdje bij een visrestaurant gewerkt. Elke keer als ik thuis kwam, stonk ik onwijs naar vis. Ben er uiteraard al lang al gestopt. Ik ben dol op rare combinaties en pindakaas vind ik zó lekker. Vooral pindakaas met Nutella, jummy! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jaa! Pindakaas met Nutella heb ik ook wel eens geproefd, heftig maar wel lekker :')

   Verwijderen
 3. Yummmm, lijkt me lekker!

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahaha bij mij wachten de mensen ook altijd uhmmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maak ook altijd foto's van mooi eten haha! En ik hou zelf echt totaal niet van vis, vind dat altijd zo vies haha.

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen