Bananenmuffins (zonder suiker)


In het mom van "altijd zin om te bakken" ging ik eindelijk weer eens de keuken in! Bakken heb ik altijd heel erg leuk gevonden, maar het is nog even zoeken naar leuke gezonde recepten met dingen die je gewoon in huis hebt liggen! Dit keer weer gewoon een gezond recept dus, zonder suiker. De inspiratie komt uit alle kookboeken die ik in mijn bezit heb. Onder anderen de ontbijt muffins van Rens Kroes! Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt bij gebrek aan havermout (omdat ik 's ochtends een flinke hoeveelheid zelf had gegeten als ontbijt, yum). Ik vind bananen van zichzelf altijd mega zoet, natuurlijk is dit een persoonlijke smaak. Kaneel, bananen, nootjes, Christmas baking it is.

De oven heb ik op laten warmen op 175 graden, daarna bak je ook de muffins op dezelfde temperatuur. 


Benodigdheden
  • Mixer of vork (om de bananen te prakken)
  • Muffin papiertjes 
  • Bakblik voor muffins (kan ook zonder, maar met zo'n bakblik worden je muffins mooi rond)


Ingredienten
  • Drie bananen
  • 150 gram spelt(bloem/meel)
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • Drie eieren
  • Kaneel (twee theelepels of naar smaak)
  • Naar smaak nootjes, ik gebruikte hazelnoten en raw cacao nibs
  • Je kan er een beetje honing in doen, mocht je banenen niet zoet genoeg vinden of als je bananen niet helemaal rijp zijn (ik heb dit niet gedaan)



1 / Ik begon met het prakken van de bananen. Dit kan je natuurlijk ook gewoon in een keukenmachine doen of met een hand mixer, maar ik vond het net zo makkelijk met een vork. Als alle bananen zijn geprakt voeg je de bananen en de eieren samen in een kom. Flink roeren tot het goed gemengd is! 


2 / Zeef de bloem erin. Ik heb het gezeefd omdat ik geen mixer gebruikte en klontjes wilde voorkomen. 


3 / Voeg kaneel toe en als je honing gebruikt voeg dan een beetje honing toe. Ik heb geen honing toegevoegd maar alleen kaneel. 



4 / Ik heb 6 muffins zonder nootjes en cacao nibs gemaakt en 4 muffins met. Toen ik de eerste 7 vormpjes had gevuld deed ik wat ik wilde toevoegen bij de rest van het beslag en vulde ik de vormpjes. 


5 / Bakken maar! 25 minuten op 175 graden. Ik zou het wel altijd even checken door een mes of prikkertje in je muffin te steken. Alleen voor de zekerheid, misschien is de binnenkant nog niet gaar.






Share this:

, , , ,

CONVERSATION

13 reacties:

  1. Oh dat ziet er heerlijk uit! Klinkt ook nog wat gezonder en banaan is heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Normaal houd ik niet zo van banaan maar deze muffins klinken wel heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier krijg ik honger van! Wat een lekkere muffins zien dit er uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wauw, dit ziet er heeerlijk uit. Dit ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw! Dit ga ik écht eens proberen! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. klinkt lekker zeg! X Laura www.mixtfashion.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie en duidelijke foto's! Lijkt me echt heerlijk <3

    BeantwoordenVerwijderen
  8. in het recept mis ik wanneer je de bakpoeder er in doet. Ze staan in de oven. ik heb deels speltbloem, deels gemalen havervlokken gebruikt. ik ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. in het recept mis ik wanneer je de bakpoeder er in doet. Ze staan in de oven. ik heb deels speltbloem, deels gemalen havervlokken gebruikt. ik ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen