Vegan speculaascake


Rond de herfst en winter zijn speculaaskruiden enorm populair! De kruidnoten beginnen helaas op te raken in de supermarkten, maar zelf kunnen we nog wel wat lekkers maken! Chickslovefood plaatste een lekker recept en die moest ik proberen. Het is een vegan recept, gezoet met dadels en honing. Het is ook nog eens super makkelijk!



Wat heb je nodig? 
  • 200 gram speltmeel (Ik kocht mijn speltmeel bij de EKO plaza)
  • 60 gram honing 
  • 100 ml kokos olie 
  • 2 theelepels bakpoeder (ik gebruikte wijnsteen bakpoeder, te koop bij natuurwinkels) 
  • 2 eetlepels speculaas kruiden
  • 100 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandel melk van Alpro)
  • 12 dadels 

Optioneel: noten! Je kan er een handje hazelnoten doorheen doen maar dit heb ik niet gedaan. Ik deed alleen een paar amandelen boven op. 

De oven verwarm je op 180 graden.


Het enige wat een beetje werk kost is de kokos olie smelten en de dadels fijn hakken in een keukenmachine. Ik gebruikte overigens een staafmixer in plaats van keukenmachine en dit werkte prima. Daarna is het letterlijk alleen maar alles bij elkaar doen en roeren! Zo simpel. 


Schep het in een ingevette cakevorm met een bakpapiertje, doe wat van je amandelen erop en je gezonde cake kan de oven in! Ik heb hem gebakken op 180 graden voor 50 minuten, dit verschilt per oven natuurlijk. Er werd 55 minuten in het recept gezegd! 









































Ik nam deze cake mee op pakjesavond en hij viel in de smaak. Hij is lekker zacht naar binnen en zeker zoet genoeg! 

Share this:

, , , , ,

CONVERSATION

5 reacties:

  1. Oh wauw... Nooit gedacht dat dit zó makkelijk zou zijn. En het klinkt werkelijk heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij ziet er erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit, leuk receptje! Ik ben zelf ook dol op gezonde recepten!
    Leuke blog heb je, ik volg je nu! (:

    BeantwoordenVerwijderen