Foodplog donderdag 19 februari / Wat eet ik op een dag?


Another day, more food! Ik wil het meerdere keren bij houden, ook omdat ik het leuk vind. Persoonlijk vind ik het ook heel erg leuk om te zien wat anderen eten. Zoals Anna Saccone doet met What I Ate Wednesday


Ontbijt / Havermout! Ik vind het heel erg lekker omdat het zeker nu in de winter, een lekker warm ontbijtje is. Ik vind het het allerlekkerst met amandelmelk, maar dat is helaas niet zo lang houdbaar - daarbij eet ik het niet elke dag en gebruik ik amandelmelk nergens anders voor. Ik maak mijn havermout met water en in de magnetron. Ik heb er kaneel bij gedaan, een appeltje in kleine stukjes, iets minder dan een handje spelt cruesli en wat pompoenpitjes. 


Tussendoor / Soya yoghurt met blauwe bessen. Dit is de perzik soya yoghurt, geen aanrader. Eigenlijk vind ik hem veel te zoet en helemaal niet lekker maar het is zo zonde om het weg te doen! Inmiddels is hij op, ik stap over om naturel soya yoghurt. Soya yoghurt doe ik eigenlijk vooral voor de afwisseling, ik ben gek op yoghurt (check mijn lunch) maar te veel zuivel is ook weer niet goed. 


Lunch / Griekse yoghurt met banaan, speltcruesli, rauwe cacao en cacao nibs. Yum! Dit was echt heel erg lekker, super vullend ook. Het lijkt ook een gigantische berg, maar het was een normale portie. 



Tussendoor / Lekkerste koekjes op de hele aardbol. Zo lekker! Uit het havermoutje boek maakte ik meteen de eerste dag deze koekjes. Slecht idee want ze zijn zo ontzettend lekker! Ze gaan ook zo op.. Het is havermout met ei, honing, vanille en wat ingredienten naar keuze. Ik heb hierboven walnoten erin gedaan! 


Diner / Shakshuka! Inmiddels helemaal een bekend gerecht in Nederland. Wij eten het al jaren thuis omdat het een gerecht is wat in de familie zit. Ik vind het altijd heerlijk, het is een lichte en lekkere maaltijd. Als je het niet kent: het is tomaten met uitjes (hier kan je groente naar keuze aan toevoegen) met kruiden en ei! Wij eten dit met rijst of aardappelpuree, in dit geval rijst. Aanrader!


Tussendoor / Na het avond eten bakte ik een cake, bananenbrood om precies te zijn, met kaneel en walnootjes. Toen ik klaar was met sporten heb ik een stukje gepakt, heel erg lekker. Ik heb er een klein beetje yoghurt in gedaan en een klein beetje pindakaas aan de bovenkant, die combinatie is heel lekker! Verder zit er geen suiker of honing in. 

Share this:

,

CONVERSATION

4 reacties:

  1. Wow over het algemeen lijkt mijn eetpatroon heel veel op deze hihi. Je avondeten ziet er onwijs lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem2/22/2015

    Wat ziet het er allemaal lekker uit :) hoe maak je havermout klaar in de magnetron trouwens? Ik maak het vaak in een pannetje maar ik kan me voorstellen dat het in de magnetron wel wat sneller gaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er allemaal heerlijk uit! Zelf eet ik het liefst ook elke morgen havermout met soyamelk :) Het geeft ook een verzadigd gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel erg leuk om te zien, ik vind het altijd heel interessant!
    Ik eet best veel dezelfde dingen, ook havermout, als lunch kwark en 's avonds vaak rijst met een hoop groente. En bananenbrood is natuurlijk helemaal geweldig. Goed idee om er wat pindakaas en yoghurt bij te doen!

    BeantwoordenVerwijderen