Films van de laatste tijdIk keek de afgelopen tijd een aantal films die ik graag met jullie wilde delen. Het zijn vrij nieuwe films die denk ik wel bekend zijn, maar toch bij deze even mijn overtuiging om hem te gaan kijken. 

Kate wordt in eerst instantie voorgesteld in de film als een talentvolle jonge vrouw. Ze heeft een prima leven met vriendinnen en een man, waarmee ze samen vrij luxe woont. Vervolgens wordt het verhaal een tijdje doorgespoeld.. Kate is ziek, heeft ALS. Omdat haar man werkt heeft ze een verzorger nodig, wonder boven wonder kiest ze voor de iets aparte Bec. 

Hoe was de film?
Wauw. Echt.. Ik laat vrij snel een traantje bij films. Als de Notebook start moet ik al snotteren, maar echt echt huilen gebeurt natuurlijk zelden. Wel kan ik me herinneren dat ik enorm moest huilen bij My Sisters Keeper - bij You're not you huilde ik nog harder. Ik heb echt schaamteloos gehuild gewoon. Het is een hele mooie film, je ziet gewoon hoe Bec als apart en afstandelijk meisje enorm gaat geven om een sterke vrouw als Kate. Ik heb de film online gekeken en riep wel meteen, "ik ben blij dat ik dit niet in de bioscoop heb gezien". Natuurlijk als je je traantjes in kan houden, gaan, hij is het dubbel en dwars waard. Als je net zo emotioneel bent als ik, raad ik je aan te wachten op de DVD of even online te zoeken. Ik zag ook al dat hij vrij hoog scoorde op IMDB. Mocht je nog een mooie film willen zien, aanrader. 

Feeling good movie: 4/10
Traantjes: 10/10
Cijfer voor de film: 9/10


Het welbekende verhaal van Annie: ze woont in een meisjeshuis waar Miss Hannigan de baas is. Een rijke man neemt haar in huis, in eerst instantie voor promotie redenen. Uiteindelijk gaat hij om haar geven maar Annie wil maar 1 ding, haar ouders vinden. 

Hoe was de film?
De klassieke Annie is altijd mijn favoriet geweest (Annie 1982), er kwam al eens een remake (Annie 1999) en die vond ik ONTZETTEND slecht. Toen er opnieuw een remake kwam was ik eerst een beetje "huh alweer" maar toen ik de trailer zag was ik toch wel heel erg benieuwd. Annie was altijd bedoeld als feeling good movie en dat is dit ook weer zeker. Ze hebben de acteurs heel erg leuk gekozen en Annie wordt ook leuk gespeeld. Pluspunt! Ik was bang dat het weer een precies dezelfde film maar dan anders" werd, gelukkig hebben ze er een aantal eigen draaitjes aangegeven die het net wat moderner maken. Mocht je zin hebben in een leuke, grappige, blij gevoel film, ga naar Annie! Mocht je de klassieker (Annie 1982) ook nog niet hebben gezien, raad ik die ook echt aan. 

Feeling good movie: 10/10
Traantjes: 3/10
Cijfer voor de film: 8/10


Mia heeft een hechte familie. Ze mag dan wel net iets anders zijn dan haar gezin, ze steunen haar wel. Alles gaat goed, haar muziek, ze krijgt een vriendje maar dan komt ze in een ernstig ongeluk. Ze raakt alles kwijt maar moet kiezen, wil ze blijven leven of niet? 

Hoe was de film?
Heftig. Je moet even wennen aan de stukjes die door elkaar lopen maar als je er eenmaal in zit snap je het heel goed. Het is echt heel mooi in elkaar gezet en zeker de moeite waard. Verder is het ook heel goed geacteerd, dat kan ook al een heleboel zeggen over de film zelf! Ik moest wel even slikken bij het einde, ik had nog meer verwacht, nog een stukje, maar dat kwam er niet. Je vragen worden letterlijk binnen 1 seconde beantwoord en dat is heel gek! 

Feeling good movie: 7/10
Traantjes: 7/10
Cijfer voor de film: 7,5/10

Naast deze films keek ik ook nog Gooische vrouwen en begon er een nieuw seizoen van Blacklist, waar ik heel enthousiast over ben. Gooische vrouwen 2 was weer een typische gezellige film, zeker leuk voor een gezellig avondje weg of een middagje met vriendinnen. The Blacklist is weer een heel ander soort serie, mocht je het niet kennen, het komt elke maandagavond op TV. Het is een hele aparte maar hele sterke serie. Kijk het vanaf seizoen 1, mocht je op zoek zijn naar een nieuwe serie!


Share this:

CONVERSATION

5 reacties:

 1. Fijnn artikel!! Ik wil heel graag nog naar If I Stay en Annie is echt mijn favoriete kinderfilm, wil de nieuwe in de bios ook een keer zien x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke films lijken me het! Annie heb ik vroeger vaak gekeken dus lijkt me heel leuk om deze nieuwe versie ook eens te bekijken:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, Annie en If I stay wil ik ook zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super fijn! Ik ben altijd op zoek naar leuke films, deze wil ik allemaal nog eens kijken. Ik ben ook heel benieuwd naar Annie, heb je musical gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem1/15/2015

  Ik ben zelf heel benieuwd naar If I Stay!

  BeantwoordenVerwijderen