Zoeken naar stages in het buitenland


Vorige week vertelde ik over mijn plannen voor stage, ik wil naar het buitenland! Super leuke beslissing maar je moet wel heel goed zoeken. Bij sommige scholen is het verplicht om naar het buitenland te gaan, dan kan je kiezen vanuit school. Bij mijn opleiding moet ik alles zelf zoeken, daar deel ik vandaag tips over!


Verschil per school
Ik volg de opleiding Grafische Vormgeving, bij deze opleiding is het een keuze als je naar het buitenland gaat. Je mag zelf een bedrijf zoeken, zelf een land uitkiezen etc. - vervolgens laat je alles goedkoren door school! Ik denk dat mijn school niet de enige is die het zo regelt maar wat ik wel weet is dat er scholen zijn waar het al is uitgestippeld. Dit zijn vaak scholen die contacten hebben met leerbedrijven en zich daar bij houden! 

Een land kiezen
In mijn vorige post over stage (of als je een tussenjaar doet in het buitenland en een baan wil zoeken, daar kan dit artikel ook handig voor zijn) vertelde ik over het handig kiezen van een land. Ik koos voor een land waar ik de daar van kende en makkelijk is bij te leren. Kies echt een land waar je wat mee hebt of ziet als een uitdaging. Vijf maanden (in mijn geval) of een half jaar is best wel een poosje! Daarnaast is het niet in elk land zo voor de hand liggend om Engels te spreken.. 


Zoektips voor een stage in het buitenland
 • Ken je mensen in het land van bestemming? Vraag of ze een bericht voor je plaatsen op social media. Dit kan voor leuke verrassende bedrijven zorgen of in ieder geval mensen die een bedrijf kennen. 
 • Social media is sowieso een grote plus met zoeken. Facebook en linkedin hebben voor mij gezorgd voor meer bedrijven die ik kon benaderen. Met zoektermen als "Graphic design studios Tel Aviv" of "Graphic Designers Tel Aviv" kwam ik een heel eind. Al die mensen hebben ook weer connecties! 
 • Google maps - jup google maps. Je gebruikt dezelfde zoektermen als hierboven die je invult bij google maps, bij jouw locatie krijg je vervolgens allemaal rode puntjes wat bedrijven zijn. Vaak anderen dan die je eerder hebt gezien! Hier heb ik ook leuke bedrijven tussen gevonden. 
 • Zoek naar fora of Facebook groepen in dat land, vaak staan er veel bedrijven bij aangesloten die je kan benaderen! 


Een vriendin van mij is naar het buitenland geweest met EF dus toen ik nadacht over een buitenlandse stage in het buitenland heb ik me meteen aangemeld voor een brochure. EF is een hele enthousiaste en begaande (is dit een woord?) organisatie die taalcursussen biedt in het buitenland. Dit kan je voor een half jaar doen met studeren ernaast maar ook in je vakantie voor een aantal weken. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over EF maar voor mijn planning zat er helaas niets tussen. Wel is het een aanrader, mocht je om verschillende redenen willen leren in het buitenland, om de brochure aan te vragen. Zo krijg je een goed beeld van wat ze allemaal voor je kunnen betekenen!

Ik gaf al aan dat een forum je heel erg kan helpen. In dit topic wordt studie en stage in het buitenland besproken. Ook staan hier websites en organisaties op waar ik zelf geen ervaring mee heb maar die wel kunnen helpen! Ik vind het daarnaast ook heel fijn om meningen en ervaringen te lezen. Die vind je hier allemaal. 

Share this:

, ,

CONVERSATION

10 reacties:

 1. Goeie tips, lijkt mij heel spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh zo tof! Ik wou eigenlijk dit jaar op Erasmus gaan in Zuid-Spanje maar ik moest daarvoor Spaans kennen en ja, dat ken ik niet dus ik ben er helaas niet mee doorgegaan :( Het lijkt me echt zoooo chill !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een supergoede tips voor meiden die dit graag willen :). Leuk dat je dit deelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tips! :) Lijkt me echt gaaf om in het buitenland op stage te gaan. Bij ons is dat jammer genoeg niet toegelaten, maar lijkt me zo tof om eens een halfjaartje ergens anders te wonen en werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo leuk dat je stage in het buitenland wil gaan lopen! ik twijfelde daar eerst ook over, nu ga ik ipv stage een halfjaartje in het buitenland studeren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt mij nog steeds tof om mijn afstudeerstage volgend jaar in buitenland te doen. Het scheelt dat mijn school in verschillende landen contact heeft. Dus dan hoef je alleen naar iemand toe te gaan om te zeggen dat je naar buitenland wilt en dan gaan zij zoeken. Dat vind ik wel fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben 5 maanden naar Curaçao gegaan om stage te lopen en daar te wonen. Fan-tas-ti-sche tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Curaçao schijnt ook heel gaaf te zijn inderdaad, een van de bekendste bestemmingen!

   Verwijderen
 8. Super tof! Ik ben van plan ook in september 2016 mijn stage te doen in het buitenland, Boston wel te verstaan. Mijn tante woont daar namelijk. Echt super handig. Goede tips trouwens, dankjewel.

  X - Tess | Contoury

  BeantwoordenVerwijderen