Ik ga naar Londen en neem mee als handbagage..


Op het moment dat jullie dit lezen zit ik in het vliegtuig naar - of al in Londen! Super leuk dat ik nog een keertje naar Londen kan en ik heb er ook echt ontzettend veel zin in. In mijn leven heb ik behoorlijk wat reizen afgelegd met het vliegtuig. Ik deel met jullie meeneem voor Londen, een korte vlucht, maar ook een paar tips voor langere vluchten. Van links naar rechts:
1. Legitimatie, pasjes en papieren / Dit is het aller belangrijkste natuurlijk. De papieren van je hotel, je tickets, je portemonnee (ik heb een kleine gepakt waar ik alleen mijn ID, bankpas en oystercard in hebt gestopt. Tip! Denk aan wat klein geld, bij sommige vluchten kan je alleen met credit card betalen (er zullen vast jonge mensen onder ons zijn zoals ik, die niet in het bezit zijn van een credit card), stel er moet betaald worden voor je drankje - heb je in ieder geval iets op zak!
2. Vermaak / Ik neem eigenlijk altijd een boek mee. Niet is het alleen heerlijk tijdens de vlucht, maar ook 's avonds na een lange dag even een half uurtje lezen en rust. Verder heb ik altijd een notitie boekje bij me en een pen! Natuurlijk kunnen oortjes van pas komen, maar als je samen reist zoals ik, zal je er niet super veel gebruik van maken.
3. Eten en drinken / Geloof me, een leeg flesje (of drink hem op voor de handbagage controle) en een muesli reep of appel kan soms echt van pas komen. Misschien niet eens tijdens de vlucht, het is altijd handig om iets bij je te hebben als je in een vreemd land de weg naar je hotel moet vinden!


1 + 2. Camera en electronica / Mijn camera stop ik nooit in mijn koffer. Er wordt gegooid met je koffer, er worden andere koffers op gegooid: ik zou het risico niet nemen! Ook laat ik altijd mijn telefoon oplader in mijn handtas, je weet maar nooit. Stel iemand moet je komen ophalen, er is iets aan de hand - je zal maar net zien dat je batterij leeg is. Tegenwoordig is er overal wel een stopcontact. 
3. Make-up tasje en desinfecteergel / Mijn make-up tasje is eigenlijk een gewoonte, die stop ik altijd in mijn hand tas. Als ik naar het buitenland ga neem ik ook deze gel mee, drukke wc's op vliegvelden, rijen om je handen te wassen of vieze wasbakken: desinfecteergel is je antwoord! Het is eigenlijk gewoon je handen wassen zonder wasbak en water! 
4. Zonnebril / Ik zal hem heel waarschijnlijk niet nodig hebben in oktober, in Londen, maar wie niet enthousiast is.. Het is voor de zekerheid. Ook deze stop ik zeker niet in mijn koffer. Tips voor een lange vlucht:
1. Zeker als je in de zomer reist en op teenslippertjes het vliegtuig in stapt is dit handig. Maar eigenlijk is het een "all time tip". Een paar sokken, dikke warme sokken kunnen erg van pas komen. Zeker als je een lange vlucht hebt kan ik me voorstellen dat even je schoenen uit heerlijk kan zijn. De temperatuur in een vliegtuig is soms nogal laag dus lekkere warme voeten is wel erg lekker!
2. Zoals ik hierboven al zei, zorg voor wat klein geld. 
3. Mocht je een laptop meenemen, stop wat DVD's in je tas. Niet elke vlucht (5 uur vliegen noemen de meeste vliegtuigmaatschappijen kort) vertoont een leuke film. Overige mogelijkheid, download thuis alvast een film op je tablet of telefoon. 
4. Zeker als je 's nachts vliegt kan het nog wel eens koud zijn aan boord. De laatste vlucht van 5 uur die ik had was 's nachts met tank stop wat betekende dat de vlucht uiteindelijk ruim 6 / 7 uur duurde. Toen ik vroeg naar een dekentje zei de stewardes dat dit een korte vlucht is en dat ze dan geen dekentjes uitdelen, brrr. Zorg voor een vestje, of sjaal mocht je het snel koud hebben of 's nachts vliegen!

Als jij ook op reis gaan (deze herfstvakantie of wanneer dan ook): heel veel plezier! 

Share this:

, ,

CONVERSATION

7 reacties:

 1. Anoniem10/22/2014

  Pff hierdoor krijg ik ook wel heel erg veel zin om te gaan reizen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel plezier in Londen meis. En goede tips geef je, het kan inderdaad erg koud zijn in het vliegtuig. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig! Ik vertrek over enkele weken naar Litouwen op een uitwisseling. Deze tips houd ik zeker in mijn gedachten, ze komen erg goed van pas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke post! Veel plezier in Londen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem11/11/2014

  Ik neem altijd een dekentje of vest/sjaal mee wanneer ik snachts vlieg! Ik bevries dan echt..

  BeantwoordenVerwijderen